Allshoes Benelux, gevestigd in Alkmaar, had al jaren kennis van de markt en het product ‘werkschoen’ toen het in 2010 besloot om de Redbrick veiligheidssneakers op de markt te brengen. Inmiddels is Redbrick een toonaangevend merk op de Europese markt. De kracht van Redbrick ligt voornamelijk in de combinatie tussen veiligheid en design.

Veiligheid

Laten we het eerst hebben over de veiligheid. De schoenen hebben allemaal ofwel een Europese S1P of S3 normering. Dit houdt het volgende in.

S1 schoenen hebben:

  • een gesloten zone aan de hiel
  • antistatische eigenschappen
  • een hiel die schokdempend is
  • een zool die zowel tegen koolwaterstoffen als perforatie bescherming biedt.

Schoenen met de normering S3 hebben alle kenmerken van een S1P-schoen plus een bovenmateriaald dat bestendig is gemaakt tegen penetratie en opname van water.

Design

Zoals je ziet, zijn Redbrick veiligheidssneakers ook daadwerkelijk veilig. Nu het andere aspect, namelijk het design. Hoewel er onder de oppervlakte een onverbiddelijke kevlar tussenzool en carbonite neus schuilgaan, is datzelfde oppervlak niet van een gewone sneaker te onderscheiden. Je kunt deze schoenen dus ook prima in je vrije tijd dragen, bijvoorbeeld op festivals – waar een stalen neus trouwens erg goed van pas komt. Neem bijvoorbeeld de Redbrick Druse, een laag model, of, als je graag een schoen wilt die wat meer opvalt, de Redbrick Red of Blue.

Classic

Naast de Redbrick veiligheidssneakers zijn er ook nog de schoenen uit de Classic lijn. Deze schoenen zien er van buiten uit als nette schoenen die op kantoor of door medewerkers met een representatieve functie gedragen kunnen worden, maar hebben van binnen óók alle kenmerken van een echte veiligheidsschoen.

Waarom Proforto?

Proforto.nl heeft een brede selectie aan Redbrick veiligheidssneakers en Classic schoenen. Bij ons geniet u naast een uitstekend product ook van goede voorwaarden en een kundige klantenservice die van maandag tot vrijdag van 9.00-17.00 bereikbaar is.