Bata heeft werkschoenen voor veel verschillende werksituaties en dus ook voor natte omgevingen. Schoenen die het gekenmerkt zijn met het WRU (Water Resistant Upper) kunnen wel tegen wat water maar zijn niet volledig waterdicht. Als de werkschoenen gekenmerkt zijn met WR (Water Resistant) dan kun je er langdurig mee werken in natte omgevingen zonder natte voeten te krijgen. Ook heeft Bata werkschoenen voor extreem warme omstandigheden. De schoenen hebben een hittebestendige zool voor een ondergrond van meer dan 130, 180 of 300 graden.

Bata The Energy Footwear

The Energy Footwear is een totaaloplossing die bestaat uit drie onderdelen. Dit houd in; de juiste schoenen, de juiste inlegzolen en de juiste sokken. Met de juiste combinatie wordt dit zo op elkaar afgestemd dat ze elkaars, beschermende, ondersteunende, vochtafvoerende en ventilerende kwaliteiten aanvullen en versterken. Een medewerker in de industrie loopt gemiddeld zo’n 900 kilometer per jaar. Belangrijk dus om een goed paar schoenen in bezit te hebben. Deze schoenen moeten niet alleen lekker zitten, maar ze moeten je ook gezond en fit houden. Dit is iets waar Bata The Energy Footwear een mooie uitkomst biedt.

Bata Adapt

Bata heeft, naast de veiligheidsschoen met het drie wijdtesysteem, nu ook een ontzorgingsconcept die wordt Bata Adapt genoemd. Dit kan u helpen wanneer voetproblemen een obstakel vormen voor veiligheid, comfort en gezondheid. Veel voorkomende problemen zijn bijvoorbeeld drukplekken of doorgezakte voeten. Met wat aanpassingen als een loopzool of een hogere hak en een op maat gemaakte orthopedische inlegzool kunnen deze problemen verleden tijd zijn. Waar nodig is geven deskundige medewerkers je advies.

Bata Adapt pasbus

De Bata Adapt bus is het mobiele meetcentrum van Bata. Deze bus rijdt in de Benelux langs verschillende bedrijven om afzonderlijke voetproblemen op te lossen. In de pasbus bevindt zich, naast de diverse veiligheidsschoenen, ook specialistische apparatuur zoasĀ een 2D voetscanner.